Ctrl+D

tandakan kami jika anda suka kami

Dasar Privasi Pngtree

3 April 2019

Pngtree sangat penting untuk melindungi keselamatan maklumat dan privasi pengguna.

Dengan menggunakan dan mengakses laman web kami, anda mengakui bahawa anda telah membaca Dasar Privasi ini dan bersetuju sepenuhnya dengannya.

Definisi Data

Data yang diterima daripada Pelarasan Dasar Privasi, semua "Maklumat Peribadi" yang dikumpulkan dan dikekalkan oleh Pngtree apabila anda melawat Pngtree, yang ditakrifkan sebagai apa-apa maklumat yang mengenal pasti atau boleh digunakan untuk mengenal pasti, menghubungi atau cari orang yang kepadanya maklumat tersebut dimiliki.

Maklumat ini tidak termasuk:
1. asal perkauman atau etnik;
2. pandangan politik;
3. kepercayaan agama / falsafah;
4. Keahlian kesatuan;
5. data berkaitan dengan kesihatan, kehidupan seksual atau orientasi seksual;
6. data genetik
7. Diproses untuk mengenal pasti data biometrik untuk individu tertentu.
Untuk mengambil tugas penjagaan yang perlu, pngtree boleh mengesahkan bahawa anda telah mengakui pngtree untuk mengumpul kandungan yang berkaitan dengan foto peribadi anda, tetapi proses pengumpulan akan tertakluk kepada persetujuan anda.

Asas Undang-undang Pengumpulan Data

Dasar privasi Pngtree dipandu oleh Peraturan Perlindungan Data Umum EU dan Akta Perlindungan Data Peribadi Belanda.
(1) Kebenaran anda: Anda diberi kuasa untuk mengumpul dan memproses data anda.
(2) Untuk melaksanakan kontrak dengan anda, apabila pemprosesan data diperlukan;
(3) Pemprosesan data adalah perlu untuk melindungi subjek data atau kepentingan penting orang lain;
(4) Pemprosesan data akan mempromosikan kepentingan sah Pngtree;
(5) Apabila platform pembayaran dan bank menyertai transaksi, mereka mesti berkongsi data pengguna dengan institusi pembayaran pihak ketiga untuk mematuhi undang-undang dan peraturan yang berkenaan dan memastikan kelancaran urus niaga tersebut;
(6) Pemprosesan data adalah kewajipan undang-undang yang mesti dipenuhi oleh Pngtree.

Rekod Pengumpulan Data Aktiviti

1. Pengurusan Data dan Kawalan
Rangkaian Shanghai Huaitu Technology Co., Ltd. adalah pengawal data dan bertanggungjawab untuk mengumpul dan memproses di laman web pngtree.
Alamat Syarikat: Shanghai Pudong District Bibo Road No. 690, Bangunan 1, Bilik 102
E-mel: info@pngtree.com
Nombor Telefon: 0086021-61109163

Kami telah memberikan hubungan perlindungan data kepada Pngtree untuk mengkaji semula isu yang berkaitan dengan pernyataan privasi ini.
Pegawai Perlindungan Data
E-mel: privacy@pngtree.com
Nombor Telefon: 0086021-61109163

2. Asas Tujuan kami dan Undang-undang Data yang kami Kumpulkan

Pencetus pengumpulan data
Kandungan data
Tujuan kami
Akses atau gunakan laman web Pngtree melalui penyemak imbas
Data teknikal: jejak akses anda, carian, melayari, pengumpulan, muat turun, corak penggunaan laman web, dll.
Untuk memenuhi kontrak dan mengoptimumkan pengalaman perkhidmatan kami
Menjadi pengguna berdaftar Pngtree
Nama pengguna dan ID pengguna, maklumat hubungan (e-mel atau nombor telefon bimbit, kandungan identiti pihak ketiga yang berkaitan)
Penggunaan dan penyediaan perkhidmatan, yang sebahagiannya adalah tanggungjawab undang-undang yang mesti dipenuhi oleh Pngtree
Menjadi ahli Rancangan Premium berdaftar Pngtree
Nama pengguna dan ID pengguna, maklumat hubungan (e-mel atau nombor mudah alih, kandungan identiti pihak ketiga yang berkaitan), data pembayaran dan pengebilan
Penggunaan dan penyediaan perkhidmatan, yang sebahagiannya adalah tanggungjawab undang-undang yang mesti dipenuhi oleh Pngtree
Minta untuk berunding atau menjawab soalan
Nama anda, butiran hubungan, bahan-bahan di mana aduan anda berasaskan, dan maklumat lain yang diperlukan untuk menjawab soalan anda
Jawab pertanyaan, cadangan, peristiwa atau tuntutan
Minta untuk menjadi rakan kongsi Pngtree
Sekiranya anda menjadi rakan kongsi Pngtree atau penyumbang, kami juga akan mengumpulkan daripada anda seperti yang diperlukan: identiti dan bahan sokongan sebenar anda, butiran hubungan anda, data pengumpulan dan penyelesaian anda, alamat penerima anda, dan sebagainya.
Gunakan dan menyediakan perkhidmatan untuk memastikan kepentingan anda tersedia dan mempromosikan kepentingan sah Pngtree


Bagaimanakah kami mengumpul?

(1) Semak imbas dan gunakan laman web ini:
Biasanya, apabila pengguna melayari laman web kami secara tanpa nama, Pngtree tidak menghendaki pengguna mendedahkan sebarang data peribadi.

Tetapi apabila pengguna mengakses dan menggunakan laman web kami, tingkah laku pengguna akan mencetuskan beberapa alat / teknik untuk menyimpan dan mengumpulkan maklumat secara automatik.
Cookies adalah penting untuk meningkatkan pengalaman web pengguna.

● Mengesahkan identiti
Kuki memberitahu kami apabila anda mengakses perkhidmatan kami supaya kami dapat mengesahkan identiti anda untuk memastikan akaun anda selamat.
Sebagai contoh, teknologi Cookie memberitahu kami apabila anda melawat Pngtree untuk mengenal pasti jika anda log masuk dengan selamat dan menunjukkan kepada anda maklumat tentang anda.

● Keutamaan
Cookies membantu kami untuk melayani anda mengikut gaya perkhidmatan dan rupa yang anda kehendaki.
Sebagai contoh, teknologi cookie boleh merakam sama ada anda telah membaca beberapa persembahan yang tidak menyenangkan untuk mengelakkan pendua pendua daripada menyebabkan anda gangguan;

● Keselamatan
Kuki membantu kami melindungi keselamatan data dan perkhidmatan kami, dan mengesan penipuan, penggodaman, dan penipuan (jika ada) untuk produk dan perkhidmatan kami.

● Ciri dan perkhidmatan
Kuki membantu kami menyediakan produk dan perkhidmatan yang lebih baik kepada pengguna kami.
Sebagai contoh, kuki boleh membantu anda mengisi nama akaun yang anda terakhir log masuk semasa log masuk, melalui maklumat yang disimpan, untuk meningkatkan kecekapan operasi anda.

● Keberkesanan
Kuki boleh mengelakkan beban pelayan yang tidak perlu, meningkatkan kecekapan perkhidmatan, dan menjimatkan sumber dan tenaga.
Sebagai contoh, kuki boleh membantu kami mengoptimumkan aliran lalu lintas antara pelayan dan memahami kelajuan di mana pengguna yang berbeza memuatkan perkhidmatan kami.

● Analisis dan Penyelidikan
Kami menggunakan kuki ini untuk memahami dan memperbaiki produk dan perkhidmatan kami, dan menyediakan data rujukan untuk pembangunan produk atau ciri baru.
Sebagai contoh, kami menggunakan kuki untuk memahami cara anda menggunakan perkhidmatan kami untuk meningkatkan pengalaman pengguna.

● Pengoptimuman iklan (jika ada)
Cookies meningkatkan daya tarikan iklan anda kepada pengguna dan meningkatkan nilai perkhidmatan pengiklanan anda kepada pengiklan dan penerbit.
Sebagai contoh, kuki boleh membantu kami memaparkan iklan yang mungkin menarik kepada anda di laman web Tencent atau dalam perisian.

Cara mengurus kuki:

Kebanyakan pelayar menyediakan pengguna dengan keupayaan untuk menguruskan kuki.

Sebagai contoh, anda boleh mengurus kuki dalam tetapan Google Chrome anda.

(2) Pendaftaran pengguna, langganan perkhidmatan canggih:

● Pendaftaran pengguna
Apabila pengguna mendaftar di laman web kami, Pngtree menyimpan data untuk membangunkan laman web, memberikan perkhidmatan (percuma atau lanjutan) dan menyediakan ciri dan pilihan tertentu yang berkaitan dengan perkhidmatan itu sendiri.

● Perkhidmatan keahlian pembelian
Data tambahan seperti nama dan pembayaran dan data pengebilan (data kewangan) akan diperlukan supaya kami boleh memproses dan melaksanakan perkhidmatan yang diminta oleh pengguna.
Data pembayaran dan pengebilan bergantung kepada kaedah pembayaran yang dipilih oleh pengguna dan akan dihantar terus ke penyedia khidmat pembayaran luaran yang bersangkutan yang bertanggungjawab untuk memproses pembayaran.

(3) Minta maklumat mengenai produk, perkhidmatan atau penerbitan, dan permintaan untuk perkhidmatan sokongan laman web:
Sebarang maklumat yang diterima oleh Pngtree akan disimpan dalam fail Pngtree dan hanya akan digunakan untuk menjawab pertanyaan, cadangan atau aduan yang dihantar oleh pengguna laman web.

(4) Maklumat yang diberikan melalui kerja dan kerjasama:
Sebarang maklumat yang diberikan kepada Pngtree oleh borang "Kerja" dan "Borang komisen penciptaan" yang terdapat di laman web akan disimpan dalam fail kepunyaan Pngtree dan digunakan semata-mata untuk menguruskan proses pengambilan dalaman.

(5) Maklumat yang diberikan semasa menggunakan sambungan Google - Dokumen Google
Pengguna boleh menyemak imbas dan mengakses apl Google tertentu tanpa nama, seperti Google Docs.
Sebarang maklumat yang diberikan kepada syarikat akibat menggunakan Google Docs hanya akan disimpan untuk memastikan aplikasi berfungsi dengan baik.

(6) Pautan laman web pihak ketiga
Laman web kami mengandungi pautan ke laman web lain yang sistem perlindungan privasinya mungkin berbeza dari Pngtree.

(7) Widget media sosial
Laman web kami mungkin termasuk ciri media sosial seperti perkongsian dan penghantaran menerusi platform pihak ketiga yang mungkin mengumpul alamat IP anda, halaman yang anda lawati di laman web kami, dan mungkin menetapkan cookie untuk membuat ciri ini berfungsi.









Kami menyimpan maklumat yang dikumpulkan melalui kuki, fail log, imej telus, dan / atau sumber pihak ketiga untuk membuat ringkasan keutamaan anda.

Dalam keadaan tertentu, Pngtree mungkin dikehendaki mematuhi kewajipan undang-undang untuk mendedahkan data peribadi mengikut permintaan undang-undang daripada pihak berkuasa awam.

6. Hak-hak anda

Pngtree memastikan pengguna dapat melaksanakan hak-hak yang ditetapkan dalam Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR), yang berlaku pada 25 Mei 2018.
Pengguna boleh menggunakan hak-hak berikut dengan menghantar e-mel.
Sila ambil perhatian bahawa Pngtree mungkin memerlukan pengguna untuk mengesahkan identiti mereka sebelum melaksanakan hak mereka.

Pengguna mempunyai hak berikut:
1. Hak akses: Pengguna mempunyai hak untuk mendapatkan pengesahan dari Pngtree mengenai sama ada data peribadi yang berkaitan dengannya sedang diproses atau tidak;
2. Hak Pembetulan: Pengguna mempunyai hak untuk meminta kami membetulkan data peribadi jika tidak tepat atau salah.
3. Menghapus hak: Pengguna mempunyai hak untuk meminta penghapusan data peribadi mengenai akaun peribadi mereka.
(1) Maklumat peribadi boleh dikekalkan dan digunakan sewajarnya untuk melaksanakan kewajipan undang-undangnya di bawah kewajipan kewangan dan berkaitan dengan maklumat kehakiman dan pengauditan;
(2) Jika pengguna menghantar permintaan memadam, data peribadi akan dihapuskan dari sistem sandaran selamat Pngtree apabila sandaran seterusnya selesai.
(3) Pngtree tidak akan secara aktif memadam data peribadi anda.
4. Hak pembatalan: Sekiranya pengguna membenarkan pemprosesan datanya, pengguna berhak untuk menarik balik kebenarannya pada bila-bila masa.

Sila ambil perhatian bahawa membatalkan persetujuan tidak menjejaskan kesahan pemprosesan berdasarkan persetujuan sebelum pembatalan.

7. Ubah suai dasar perlindungan privasi

Pngtree berhak untuk meminda apa-apa syarat Dasar Privasi pada bila-bila masa.
Apabila kandungan dasar privasi berubah, Pngtree akan mengumumkan perubahannya kepada Dasar Privasi pada platform Pngtree.

Siaran ini dianggap diberitahu oleh Pngtree untuk memodifikasi kandungannya.
Sekiranya anda tidak bersetuju dengan perubahan Pngtree terhadap Syarat Dasar Privasi ini, anda berhak berhenti menggunakan Perkhidmatan Pngtree.
Jika anda terus menggunakan perkhidmatan Pngtree, anda akan dianggap telah menerima perubahan Pngtree dengan syarat Perjanjian ini.


8. Menghantar aduan dan kenalan perlindungan data

Sekiranya anda ingin menimbulkan sebarang bantahan lain kepada data peribadi pemproses, kami berharap anda boleh menghubungi Pngtree secara terus atau memaklumkan kepada kenalan perlindungan data, sila minta permintaan, bantahan, pertanyaan atau cadangan anda mengenai dasar privasi peribadi anda secara terperinci.

Maklumat hubungan kami: Pegawai Perlindungan Data
Maklumat hubungan Email: privacy@pngtree.com
Telefon: 0086021-61109163

kongsi dan dapatkan muat turun percuma